\r\n

 

\r\n

 

\r\n

 

\r\n

 

\r\n

W dniu 30 czerwa b.r. w Tymbarku odbyła się II runda Mistrzostw Polski i Pucharu Polski SUPER ENDURO. Na start przybyło ponad pięćdziesięciu zawodników z całej Polski. Lekko podrasowany tor był dla nich nie lada wyzwaniem: rozmaite przeszkody o zróżnicowanym stopniu trudności odkryły mocne i słabe strony startujących oraz wycisnęły z nich wszystkie siły. Sprzyjająca pogoda, liczne grono kibiców sprawiły, że impreza może być zaliczona do niezwykle udanych.

\r\n

 

\r\n

Po raz drugi z rzędu główny sponsor zawodów, Firma JONIEC, ufundowała nagrodę 1000 zł dla Gorcmana 2013 za osiągnęcie najszybszego czasu okrążenia. W tym roku nagrodę tę zdobył Adam Tomiczek z Cieszyna. Zawodnik startujący w barwach Joniec-Team Paweł Kaim zajął bardzo dobre 3 miejsce w klasyfikacji Open Mistrzostw Polski.

\r\n

 

\r\n

Relacje z zawodów można było oglądać i słuchać na żywo dzięki licznie przybyłym mediom. Zmagania zawodników, wywiady z gośćmi transmitowane były w TVP Kraków, TV28, Radiu RDN Nowy Sącz, Radiu RNS.

\r\n

 

\r\n

OFICJALNE WYNIKI

\r\n

OPEN

\r\n

1 miejsce: Paweł Szymkowski, CKM Cieszyn

\r\n

2 miejsce: Łukasz Kurowski, Pruszkowski Klub Motocyklowy

\r\n

3 miejsce: Paweł Kaim, BKFM Flow

\r\n

JUNIOR

\r\n

1 miejsce: Adam Tomiczek, UKS Wiraż Cieszyn

\r\n

2 miejsce: Rafał Bracik, KTM Novi Kielce

\r\n

3 miejsce: Jakub Kucharski, HAWI Opole

\r\n

LICENCJA C

\r\n

1 miejsce: Michał Zytkowicz, MKS Gorce

\r\n

2 miejsce: Michał Burdek, BKFM Flow

\r\n

3 miejsce: Krzysztof Nędzka, Automobilklub Krakowski

\r\n

LICENCJA B

\r\n

1 miejsce: Michał Włodarczyk, ŁKM

\r\n

2 miejsce: Grzegorz Antoniak, KM Bychawa

\r\n

3 miejsce: Jakub Maślany, Eter Rymanów

\r\n

 

\r\n

Relacja z zawodów TVP Kraków odc. 1

\r\n

\r\n

Relacja z zawodów TVP Kraków odc. 2

\r\n

\r\n

Relacja z zawodów TVP Kraków odc. 3

\r\n

\r\n

Relacja z zawodów TVP Kraków odc. 4 

\r\n

Relacja z zawodów TVP Kraków odc. 5

\r\n

Relacja z zawodów TVP Kraków odc. 6

\r\n

 

\r\n

 

\r\n

\r\n\r\n